OLV Hospital

Aalst
Belgium

Sjukhuset OLV, som uppfördes 1904 i utkanten av staden Aalst, var hållbart redan när det uppfördes. När det skulle byggas till var hållbarhet en mycket viktig egenskap. FOAMGLAS®-isolering användes på de olika låglutande taken som skydd mot solljus över entrén tack vare dess värmebeständighet.

Arkitekt
VK group Healthcare Roeselare
år
2009
Användning
Flat Roof, Parking Roof, Green Compact Roof

Sjukhuset OLV uppfördes 1904 i utkanten av staden Aalst. Även på den tid då sjukhuset uppfördes var hållbarhet ett prioriterat krav.

Hållbara lösningar var också centrala när byggnaden utökades med 45 000 m², vilket visar sig till exempel genom valet av gröna tak, golvvärme, sofistikerad isolering och genomtänkt solskydd. Den nya huvudentrén är byggnadens mest iögonfallande del.

Den har fotoelektriska celler som genererar energi och skyddar entrén mot solljus, vilket bidrar till en bekvämare temperatur.

Kunden och konstruktörerna hade många års erfarenhet av användning av FOAMGLAS®-isolering och valde därför FOAMGLAS® T4 för isolering av alla tak. Byggnadens platta tak fick olika konstruktionslösningar, som till exempel gröna tak, parkeringsdäck och takterrasser.

FOAMGLAS®-lösning

som används i detta projekt

Relaterade referensprojekt