OLV Hospital

Aalst
Belgium

Het OLV Ziekenhuis aan de buitenrand van Aalst, dat in 1904 gebouwd werd, was duurzaam van meet af aan. Bij de uitbreiding stond duurzaamheid centraal. FOAMGLAS®-isolatie werd gebruikt op de verschillende platte daken en beschermt de inkomhal tegen inkomend zonlicht dankzij de warmtebestendige eigenschappen ervan.

Architect
VK group Healthcare Roeselare
Jaar
2009
Toepassing
Flat Roof, Parking Roof, Green Compact Roof

Het OLV Ziekenhuis ligt aan de rand van de stad Aalst en werd gebouwd in 1904. Al bij het ontwerp van het ziekenhuis stond duurzaamheid in het eisenpakket hoog aangeschreven.

Ook bij de uitbreiding met een nieuwbouw van 45.000 m2 stonden duurzame oplossingen centraal. Dat blijkt uit de keuze voor groendaken, vloerverwarming, een uitgekiende isolatie en doordachte zonwering.

Het meest in het oog springt de nieuwe centrale inkom met fotovoltaïsche cellen die niet alleen energie opwekken maar ook de inkomhal vrijwaren van overmatige warmtetoetreding.

Dankzij de vele jaren ervaring die de bouwheer en de ontwerpers met FOAMGLAS®-isolatie hadden, werden alle platte daken geïsoleerd met FOAMGLAS® T4. De platte daken kregen verschillende uitvoeringen: er zijn groendaken, parkeerdaken en terrasdaken, veelal met intensief gebruik.

FOAMGLAS® oplossing

gebruikt in dit project

Soortgelijke referentieprojecten