OLV-hospitalet

Aalst
Belgien

OLV-hospitalet, der ligger i udkanten af byen Aalst, blev bygget i 1904 og har været bæredygtigt helt fra begyndelsen. I forbindelse med udvidelsen var bæredygtighed centralt. Der blev benyttet FOAMGLAS®-isolering på de forskellige flade tage, hvilket beskyttede indgangshallen mod sollys takket være de varmebestandige egenskaber.

Arkitekt
VK group Healthcare Roeselare
år
2009
Anvendelsesområde
Flat Roof, Parking Roof, Green Compact Roof

OLV-hospitalet, der ligger i udkanten af byen Aalst, blev bygget i 1904. Selv på det tidspunkt, hvor hospitalet blev designet, stod bæredygtighed højt på listen over krav.

Bæredygtige løsninger var også afgørende for udvidelsen med en ny 45.000 m2 stor bygning. Dette blev gjort klart i form af valget af grønne tage, gulvvarme, sofistikeret isolering og gennemtænkt solafskærmning.

Den nye centrale indgang er den mest iøjnefaldende del, med fotovoltaiske celler, der skaber energi, mens de samtidig beskytter indgangshallen mod den voldsomme varme, som sollyset, der trænger ind, kunne forårsage.

Kunden og designerne havde mange års erfaring med FOAMGLAS®-isolering, og valgte derfor at isolere alle tage i projektet med FOAMGLAS® T4. Der blev valgt forskellige designløsninger til de flade tage. Der er grønne tage, tagparkeringspladser og tagterrasser, og de udsættes ofte for intensiv brug.

FOAMGLAS®-løsning

benyttet i dette projekt

Relaterede referenceprojekter