Det nye Akropolis-museum

Athen
Grækenland

Det nye Akropolis-museum kommer til at huse nogle af de meste berømte klassiske græske skatte nogensinde. For at bidrage til at gøre museet til en "grøn bygning" blev der benyttet FOAMGLAS® til kompakttaget. Dets formbestandighed, trykbestandighed og vandtætte egenskab hjælper FOAMGLAS® med at opfylde konstruktionens høje krav.

Arkitekt
Bernard Tschumi, Michael Photiadis
år
2007
Anvendelsesområde
Compact Roof

Det meget omtalte projekt er allerede blevet afsluttet på bygningen, som har opnået international berømthed for de græske klassiske skatte, der skal huses der. Designerne var konsekvente i deres indledende overordnede ønske om at finde løsninger, der ville kombinere integrationen af stedets udgravninger, brugen af naturlig belysning og galleriernes åbne pladser, balancen mellem museet og Akropolis-monumenterne samt muligheden for at se Akropolis og museet ved efterfølgende besøg. Under deres indsatser sammen med entreprenøren fokuserede de konstant på en bæredygtig konstruktion, således at resultatet kunne karakteriseres som en ”Grøn bygning”. Der benyttes tre overordnede materialer: Glas, armeret beton og stål med marmorgulvbeklædning. Der er påført FOAMGLAS® på ”Parthenon-hallens” tag [niveau 1] i et system bestående af TAPERED-plader, som på sikker vis leder regnvandet frem til de skjulte nedløbsrør. PC-galvaniserede riflede plader blev ”fastgjort” til isoleringsmaterialets overflade. Stålstativer, der understøttede den endelige glasbelægning, blev fastgjort mekanisk [fastskruet] til de riflede plader. På det tilgængelige betondæk på niveau 2 blev der benyttet T4-plader. Den sidste overflade består af marmorplader placeret på justerbare piedestaler. Med den unikke kombination af tekniske karakteristika – formbestandighed, høj trykbestandighed uden deformation, uigennemtrængelighed for vand [vanddamp] og lang levetid – har FOAMGLAS® opfyldt konstruktionens ekstremt høje krav, hvilket samtidig har bidraget til det nye museums ”miljøvenlige karakter”.

FOAMGLAS®-løsning

benyttet i dette projekt

Relaterede referenceprojekter