MAS - Museum

Antwerpen
Belgium

Het MAS in Antwerpen is een modern architecturaal pareltje en een conceptueel en technisch meesterwerk. Het MAS biedt een fantastisch uitzicht over de stad Antwerpen en omgeving. FOAMGLAS® cellulair glas, met zijn drukbestendige eigenschappen, werd gebruikt op het dak om dit mooie project gedurende vele jaren te beschermen.

Architect
Neutelings Riedijk Architecs, Rotterdam
Jaar
2010
Toepassing
Flat Roof (Roof terraces)

In 1998 besloot het Antwerps stadsbestuur dat er pal in de oude haven – op het zogenaamde Eilandje – een nieuw museum zou komen: het MAS (Museum aan de Stroom). De werken duurden van 2006 tot begin 2010.

Het museum brengt de collecties van onder andere het Nationaal Scheepvaartmuseum, het Volkskundemuseum en deels het museum van het Vleeshuis bij elkaar, en vulde die aan met stukken uit de collectie Antwerpen.

Het project is een hoogstandje van architecturaal, conceptueel en technisch vernuft. Het verwijst naar pak- of stapelhuizen van het Antwerpen van weleer en is tegelijk een reusachtige vitrinekast: het dak en de panoramazaal bieden een fantastisch uitzicht op Antwerpen en omgeving.

De museumverdiepingen zijn zo op elkaar gestapeld dat er een 60 meter hoge spiraaltoren ontstaat. Op de bovenste verdieping bevinden zich de feestzaal en een sterrenrestaurant met zicht op de Schelde.

FOAMGLAS® oplossing

gebruikt in dit project

Soortgelijke referentieprojecten