OLV Hospital

Aalst
Belgium

OLV ligoninė, įsikūrusi Alsto m. pakraštyje, buvo pastatyta 1904 m. ir nuo pat pradžių buvo tvari. Ją plečiant taip pat nuspręsta laikytis tvarumo principo. FOAMGLAS® izoliacija panaudota įrengiant įvairius plokščiuosius stogus, o atsparumo karščiui savybė išnaudota apsaugant pagrindinį įėjimą nuo saulės spindulių.

Architektas
VK group Healthcare Roeselare
Metai
2009
Pritaikymas
Flat Roof, Parking Roof, Green Compact Roof

Belgijos Alsto m. pakraštyje veikianti OLV ligoninė pastatyta 1904 m. Net jos projektavimo metu daug dėmesio skirta tvarios eksploatacijos reikalavimams.

Tvarumas vėl tapo svarbus projektuojant naująjį 45.000 m² ploto ligoninės pastatą. Tai atsispindi įvairiuose sprendimuose – žalių stogų, grindinio šildymo, sudėtingos šiluminės izoliacijos projekto ir gerai apgalvotos apsaugos nuo saulės.

Labiausiai išsiskiria pastato centrinis įėjimas, kuriame įrengti saulės energijos elementai, kurie vienu metu generuoja energiją bei saugo vestibiulį nuo per didelio karščio, kurį sukurtų į vidų patenkantys saulės spinduliai.

Tiek klientas, tiek ir projektuotojai jau turėjo ilgametės FOAMGLAS® izoliacijos naudojimo patirties, todėl viso stogo izoliacijai pasirinko FOAMGLAS® T4 gaminius. Plokštiems stogams pasirinkti įvairūs dizaino sprendimai – žalieji stogai, automobilių parkavimo aikštelės ant stogo ir stogo terasos – visi jie skirti intensyviam naudojimui.

FOAMGLAS® sprendimas

naudotas šiame projekte

Panašūs projektai